Здравейте колата е 156 1.9 ЖТД 105 коня. Проблема ми е, че трудно влизат първа и втора . Не хъркат ! Колата е с ново масло нов съединител и никакво подобрение. Сменил съм долната помпа, при натискане на педала се усеща лека хлабина в най-горното положение. Задна и другите скорости влизат идеално гладко също без хъркане.
Известие
Collapse
No announcement yet.
трудно влизане на първа и втора
Collapse
X
-
На студено е по тегава, за маслото съм сигурен, че е правилното. И преди и след смяната на съединителя и маслото си е едно и също.Каква е тази тефлонова добавка ?
Не съм я заглеждал на студено. Ще погледна утре сутринта преди да тръгна и ще пиша.
Comment
-
Използвал съм това на предишният си френски автомобил със същият проблем като при теб ефекта е умопомрачителен така и я продадох и все още няма и спомен от проблема:
http://www.xadoshop.bg/bg/products/x...kutii-p66.htmlAlfa 147 JTD 16v 140hp Distinctive
0w40 Shell Helix Ultra
Comment
-
Колега, защо не закараш колата във форумен сервиз и да я погледне човек, който е наясно кое как е и защо е? Разбирам желанието ти да се справиш сам, но има тънкости, които колкото и да ти ги обясняват теоретично има голяма вероятност да сбъркаш. Вярно, когато ремонтираш сам пестиш пари, но може така да се случи, че да счупиш нещо, а това винаги води до допълнителни инвестиции.Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.
Comment
-
Защото във "фирмен" сервиз както са ми отстранявали проблем, така и са оставяли друг след тях. На един пич му бяха сменяли гарнитура на капак на клапани на същия като моя мотор (няма да казвам в кой сервиз и в кой сервиз се срещнахме) и колата му течеше като лейка защото са я прехапали при монтажа... Човека беше изхвърлил 2 литра масло за няколко километра. Сервизи много, точния човек е рядкост. Няма да споменавам за не стегнати джанти, пробки или биалетки .
Comment
-
Най вероятно опира някъде или са искривили рамото затова е така при мен беше от това 2 ра я нямаше никва само на определени оборти 1 влизаше тегаво 5 същоsigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.
И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
Ramstein - Benzin
https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY
Comment
-
Привет, иска ми се да продължа темата тъй като точно преди ден и при мен се появи същия проблем, с изключение на това, че освен трудно включване на първа и втора и задна скорост влизаше с прехъркване всеки път. Колата е Алфа 147 1.9 JTD. Моето впечатление беше, че с една идея все едно съединителя не беше натиснат докрая, което физически не беше така. Това сутринта за 3-4 км каране, като пробвах и с припомпване 3-4 натискания, но не забелязах подобрение. На обяд същия ден пак тръгвам и първоначално проблема пак го имаше, но за 2-3 км и изчезна напълно все едно го е нямало. Днес също ни помен от проблема. Имали ли сте подобно преживяване от този вид и по-интересното е каква е вероятноста от един път да ме остави на пътя някъде.Last edited by donnippon; d.m.y г., 17:21.
Comment
Comment